Minder bekende dierentuin

In Nederland hebben we aardig wat dierentuinen in vergelijking met de landen om ons heen. Een aantal bekende dierentuinen zijn natuurlijk Artis, Ouwehands dierentuin of Diergaarde Blijdorp. De meeste mensen kennen deze dierentuinen wel. Maar wisten jullie dat er ook een heleboel dierenparken zijn die iets minder groot en iets minder bekend zijn maar wel net zo leuk als de grote dierentuinen die we net opnoemden? Het nadeel van de hele grote bekende dierentuinen is dat de prijzen vaak wat hoger liggen en het er erg druk kan zijn.

De minder bekende dierentuin in Nederland

We zullen een aantal minder bekende dierentuinen in Nederland opschrijven die wij zeker de moeite waard vinden om eens te gaan kijken.

Aqua Zoo in Friesland: Voor het leukste uitje van Noord Holland moet je bij Aqua Zoo zijn. Wat super leuk is om bij Aqua Zoo te doen is op het strand wandelen met echte pinguïns. En wat dacht je ervan om oog in oog te staan met ijsberen? Nergens in Nederland kan dat zo goed als in Aqua Zoo!

Dierenrijk in Nuenen: Vlakbij Eindhoven vind je in Nuenen het fantastische kinderpark Dierenrijk. Hier kan je kennis maken met honderden dieren die nieuwsgierig op je staan te wachten. Even geen zin in al die gezellige dieren? Ga dan eens kijken in Pico’s speelpaleis. Dit is een overdekte speeltuin in Dierenrijk.

Zoo Veldhoven in Veldhoven: Bij binnenkomst een zakje met nootjes. Dit zakje kan je gebruiken bij alle dieren die je tegenkomt bij Zoo Veldhoven. Wist je dat Papegaaienpark – Zoo Veldhoven pas volledig is vernieuwd en nu onderkomens heeft die zoveel mogelijk zijn aangepast aan de natuurlijke leefomgeving van het dier? Bij Zoo Veldhoven kom je vooral veel vogels. Roofvogels, uilen, kraanvogels tegen. Ook zie je er neusberen, aapjes, kangoeroes, ringstaartmaki’s en nog veel meer!

Zoo parc Overloon: Ga met korting naar Zoo parc Overloon. Deze minder bekende dierentuin is door het ANWB blad Kampioen uitgeroepen tot beste dierentuin van Nederland. Ook werden ze tweede in de NS uitjestest. Zoo parc is nog een jong bedrijf. Ze bestaan pas sinds 200. Je vindt hier een aantal zeer interessante dieren, namelijk de witwanggibbons, cheetahs en de bamboemaki’s. Deze dieren maken een bezoek aan dit dierenpark zeker de moeite waard. Ga zeker eens kijken bij Cheetah County. Hier zijn 3 ruime biopten gemaakt voor het snelste landdier op deze aarde, de cheetah. Als je wilt kan je zelfs neus een neus staan met dit dier.