Ouwehands Dierenpark is niet zo maar een dierentuin. Het is een prachtig aangelegd park waar de natuur (unieke flora en fauna), educatie (leerzame activiteiten) en plezier & entertainment (speeltuinen door het gehele park) hand in hand gaan. De huidige bezoeker kan dan ook, te midden van flora en fauna, kennismaken met de dieren en inzicht krijgen in hun levenswijze. Dat inzicht komt er niet door alleen naar de dieren te kijken, maar wel door regelmatig eens door de dierentuin te lopen, de dieren in verschillende omstandigheden te zien en door mee te doen aan de vele activiteiten die elk jaar weer worden georganiseerd.

Ouwehands Dierenpark is een beregave beleving rijker: Expeditie Berenbos! Een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven. Ga door het spannende doolhof, bezoek het dorp Karpatica en ontdek daar alles over de beer. Vervolg de expeditie, bewonder de sterrenhemel en ga op avontuur in Het Berenbos. Expeditie Berenbos, ontdek de wereld van de beer!
In Het Berenbos leven bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project!

De leefomgeving van de beer in het wild wordt in Het Berenbos zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren. De bewoners van het bos hebben gezelschap van een aantal wolven. Ze krijgen een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, gebaseerd op wat in de natuur beschikbaar is. Het Berenbos is een initiatief van Ouwehands Dierenpark Rhenen en Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming.